top of page
Zoeken

Hart of hard?

Het verlangen om de spanning weg te krijgen uit haar lichaam is groot. Ze legt zichzelf in het midden van haar veld neer tijdens de opstelling. Ze voelt kracht maar ook veel angst en onveiligheid. De onveiligheid die voortkomt uit de afwijzing waar ze zo mee verbonden is, blijkt tijdens de sessie. Door deze afwijzing die in al haar cellen aanwezig is, en waar haar lichaam heel heftig op reageert als deze getriggerd wordt, voelt zij zich enorm onveilig.

Om maar niet afgewezen te worden heeft een heel kleine meisje zich aangepast. Het is het meest veilig geworden om vooral geen grenzen aan te geven. Er komt veel verdriet omhoog. Naast het verdriet en de afwijzing worden de voorouders opgesteld. De trauma’s rondom afwijzing zijn zo voelbaar. Veel zwaarte en veel reactie van haar lichaam laten zien dat dit nog zo aanwezig is in haar systeem. Er mag erkenning, liefde en zachtheid komen voor deze delen van de voorouders. Het wordt zachter in de ruimte al voel ik dat er nog meer nodig is. Ook deze vrouw voelt dat. De koorden van afwijzing en onveiligheid worden doorgesneden, uitgezuiverd en aan beide kanten geheeld met liefde en licht. Er vindt een krachtige release plaats bij haar en bij haar voorouders.

Ze steekt kaarsjes aan om haar voorouders en haar vader waar ze niets meer mee te maken wilde hebben te erkennen. De liefde stroomt, de tranen van dankbaarheid stromen.

Hierdoor kan de veiligheid in haar zelf teruggehaald worden. De zelfliefde en uiteindelijk haar kracht. Ook haar bedrijf stellen wij hierbij op. Omdat het nog zo spannend voor haar was om in haar kracht te gaan staan, het licht op zich te laten schijnen. Vanuit deze plek kan zij voelen waardoor haar programma is ontstaan. Het programma: als ik geen grenzen stel, kan ik niet worden afgewezen. Ze krijgt letterlijk een klos touw. En gaat voor de eerste keer voelen waar haar grens mag liggen. Het lichaam en het hart, die ook lagen opgesteld kunnen weer verenigd worden met haar IK. Het hart wat iedere keer overslaat als iets spannend is, en wat haar ook zo de weg wijst. Het klopt.

Het is nu veilig om haar grenzen aan te geven. De spanning in haar lichaam heeft plaats gemaakt voor ontspanning. Er is bewustzijn gekomen op de aanpassing. Bewustzijn gekomen op de delen die zij mag loslaten en welke zij mag terughalen in haar systeem.

Komende week heeft zij haar eerste presentatie voor haar bedrijf. Ze staat. Ze straalt kracht uit. Het bange meisje wat zij ook had opgesteld mag er zijn. Niet meer wegduwen. Maar zachtheid en erkenning geven. Haar hartkloppingen mogen er zijn. Ook deze geeft zij zachtheid en erkenning. In plaats van afstoten, verbinding maken. Wat wil jij mij vertellen hart? Omarming van haar spanning.

Dankbaar sluiten we de ceremonie door alles en iedereen te bedanken die aanwezig wilden zijn af. Dankjewel dankjewel dankjewel!


30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page