top of page
achtergrond-verloopkleur.png

Opleiding Holistische EMDR op Ibiza april 2024


Wat is Holistische EMDR?

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van EMDR. Maar nog niet van de Holistische EMDR. EMDR is een eenvoudige methode die vaak wordt ingezet als tool. Bij de Holistische EMDR is het meer dan dat. Je neemt de client diep mee op reis om het trauma op alle lagen te transformeren; emotioneel, fysiek en mentaal, energetisch en spiritueel. Dit gebeurt door verschillende toepassingen waarbij de afstemming met de client altijd de basishouding is. Je werkt niet alleen met het trauma dat de client kent maar ook met niet herinnerd of verdrongen trauma door bijvoorbeeld regressietechnieken. Uniek in deze opleiding is het gebruik van het vingerlabyrint om trauma op te lossen.

Je ontwikkelt door deze opleiding je competenties op een zeer breed niveau waarbij je eerst zelf een persoonlijk proces ondergaat. Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel hiervan. Je kunt immers pas een ander helpen als je jezelf goed kent.

achtergrond-verloopkleur.png

Opbouw van de opleiding

De opleiding bestaat uit een basisdeel waarin je alle competenties ontwikkelt om aan de slag te gaan als Holistisch EMDR therapeut. Je krijgt hierin begeleiding tijdens en na de opleiding van de opleider en er zijn intervisiemomenten. De opleiding wordt twee keer per jaar op Ibiza gegeven. Dit is een magische ervaring! Op Ibiza krijg je 5 dagen achter elkaar les. Terug in Nederland krijg je een aantal maanden om met oefen cliënten aan de slag te gaan en verslagen te maken. De zesde dag en dus je examendag vindt plaats in Nederland.

Je krijgt van tevoren een online reader met achtergrondinformatie over de verschillende types trauma (type 1 en complex) en hoe dit werkt bij Holistische EMDR. Voor beide soorten behandelingen, krijg je alle protocollen zodat je eerst stap voor stap deze mooie tool kunt gaan aanleren.

Als je dit goed in de vingers hebt, ga je ook leren om vanuit de reis die ontstaat bij een behandeling, te gaan voelen waar je op dat moment het beste mee verder kunt gaan bij een client. Je krijgt eerst de theorie, daarna zie je een complete sessie gegeven door Katja en ga je de volgende dag direct zelf aan de slag om een Holistische EMDR sessie te geven en een sessie te ontvangen van een medecursist, onder begeleiding. Ik werk met kleine groepjes van maximaal 6 deelnemers, waardoor er alle tijd en ruimte is voor jou.  De opleidingsdagen worden hieronder uitgebreid besproken. Tijdens al deze dagen leer je vanuit kijken, voelen, ervaren, leren, verbinden en vooral vertrouwen. Na de vijfdaagse, ga je thuis aan de slag met oefen cliënten. Hiervan maak je een verslag en krijg je feedback. Na enkele maanden oefenen, doe je examen waarin je laat zien dat je zelfstandig aan het werk kunt als Holistisch EMDR therapeut.

Het verschil met de reguliere EMDR

* bij de reguliere EMDR wordt er alleen gewerkt met het trauma wat de client kent. Bij de holistische EMDR wordt er ook gewerkt met niet herinnerd of verdrongen trauma via verschillende regressietechnieken.

* bij de reguliere EMDR wordt er voornamelijk gewerkt met een herinnering die opgeslagen is in het hoofd als een beeld. Bij de holistische EMDR gaan wij ervan uit dat het trauma zich ook heeft opgeslagen in het lichaam, de energetische lagen, de ziel. Alle lagen worden aangeraakt en getransformeerd.

* Je meet uit (met pendel/biosensor/spiertest) aan welk trauma gewerkt mag worden. Je meet de leeftijd uit en kernwoorden van een mogelijke gebeurtenis.

Inhoud opleiding

Je krijgt theoretische kennis aangeboden over trauma die als basis dient voor het herkennen van problemen bij je toekomstige cliënten en je eigen blokkades. Daarnaast krijg je kennis over chakra’s, aura’s en vorige levens en de invloed hiervan op het gehele systeem van een persoon. Je hoeft hiervan geen voorkennis te hebben. Je leert niet alleen werken met een beeld of gevoel van het trauma, maar ook met de overtuigingen die daarbij opgeslagen zijn. Deze worden vervangen door gewenste overtuigingen en in het hele systeem gezet (lichaam-hoofd-hart-ziel). Je krijgt diverse meetinstrumenten aangeboden die je voor of na de behandeling kunt inzetten om op maat de kunnen begeleiden van je client.
De manier van behandelen (auditief, tactiel ,visueel, via het reukzintuig of het vingerlabyrint) wordt hierdoor aangepast op de cliënt. Bij de reguliere EMDR, wordt er meestal een koptelefoon gebruikt met de standaard piepjes die altijd dezelfde hoogte, snelheid en hardheid hebben. Bij de Holistische EMDR meet je bijvoorbeeld uit met welke links-rechtssignalen gewerkt mogen worden en gebruik je deze ook door elkaar. Je leert werken met:

Auditief links-rechts signaal
Bij de auditieve versie maak je gebruik van pennen klikken veraf of dichtbij of muziekinstrumenten zoals koshi’s of klankschalen. Dit doe je op gevoel wat betreft snelheid, afstand en hardheid zodat het volledig is aangepast op de cliënt.
Visueel links-rechts signaal
Bij de visuele versie voel je goed de afstand aan vanaf de ogen en pas je de snelheid en lengte aan bij de cliënt.
Tactiel links rechts signaal
Bij de tactiele manier kun je of hand op hand behandelen of voet op voet of gebruik maken van het hele lichaam. Ook hier meet je uit en voel je aan wat nodig is. Je leert verschillende technieken die passen bij de verschillende soorten trauma’s.
Het vingerlabyrint als links-rechts signaal
Het vingerlabyrint is een prachtige aanvulling als een van de nieuwste tools. Doordat de client daarbij zelf in beweging komt, kom je heel snel bij de kern en is het bijna niet mogelijk om in het hoofd te blijven. Het vingerlabyrint heeft heel veel mogelijkheden die uitgebreid behandeld gaan worden. Het houten labyrint krijg je bij deze cursus erbij.

Opleiding Holistische EMDR op Ibiza april 2024
Praktische informatie

Dag 1 10:00-17:00
inchecken en aankomen
uitleg protocol trauma type 1
oefenen met de links-rechts signalen
oefenen met pendelen
vragen stellen over de achtergrondinformatie uit de reader

Dag 2 10:00-17:00
bekijken van een volledige sessie gegeven door Katja
evalueren en de sessie
uitleg reflectie en evaluatieformulier
(Katja reflecteert op de sessie als voorbeeld)
Geven, ontvangen of observeren van een sessie
Reflecteren en evalueren van de sessie
terugkoppeling met de hele groep


Dag 3 10:00-17:00
het gebruik van het vingerlabyrint tijdens:
- het voorgesprek
- als links-rechts signaal
- als regressie hulpmiddel
- als ontspanningsinstrument
- voor extra verankering in het lichaam
- het aanleren van verschillende regressietechnieken

Geven, ontvangen of observeren van een sessie, in de ochtend en de middag
Reflecteren en evalueren van de sessie
terugkoppeling met de hele groep

 Dag 4 10:00-17:00

Uitleg protocol complex trauma
Verdieping chakra’s, aura’s en vorig levens

Geven, ontvangen of observeren van een complex trauma sessie, in de ochtend en de middag
Reflecteren en evalueren van de sessie
terugkoppeling met de hele groep

Dag 5
Geven, ontvangen of observeren van een complex trauma sessie
Reflecteren en evalueren van de sessie
terugkoppeling met de hele groep
Uitleg bevrijdingsmethode en een stukje sessie hiervan bekijken door Katja

Oefenen van de bevrijdingsmethode met elkaar

Leren verwijderen van energetische koorden (patronen, angst, familieleden, personen, vorig leven)

Oefenen met het verwijderen van energetische koorden
uitleg examendag

Dag 6
Uiterlijk om 10 uur uitchecken

Examendag 27 januari 10-17:00 in Stavoren

Waar, Wanneer en kosten

Waar
Op Ibiza in een villa in het binnenland op een kwartiertje rijden van de badplaats Santa Eulalia. De villa heet Can Carreras. Je deelt de slaapkamer met 1 andere persoon. Iedere kamer heeft twee eenpersoonsbedden die van elkaar gescheiden zijn. De villa beschikt over een zwembad, ligbedden en heeft een fijne binnen en buiten ruimte.
Uiteraard kun je ervoor kiezen om eerder te arriveren en later te vertrekken. Daarvoor kun je een andere overnachtingsplek boeken. Als je tips wilt, kan ik je daar over informeren.

25 t/m 30 april 2024

Examendag in Nederland 8 juni

Investering
Je krijgt naast 6 dagen volle aandacht en tijd van Katja:

- 5 overnachtingen in een fantastische villa
- begeleiding door een zeer ervaren opgeleide trauma therapeut die al meer dan 20 jaar leservaring hebben
- online reader met alle achtergrondinformatie
- gelamineerde protocollen voor type 1 en complex trauma
- houten vingerlabyrint
- voorbeeld sessies die online kunt bekijken
-  koffie & thee, versnaperingen , ontbijt, warme lunches en een afscheidsdiner
- ontvangen van in ieder geval 2 volledige Holistische EMDR sessies
- gedurende de opleidingsperiode feedback op al jouw gegeven sessies
- mogelijkheid om tijdens en na de opleiding tot een half jaar daarna telefonisch of via de mail jouw vragen te stellen

Investering:

Totaal 2450 euro exclusief btw

De opleiding kan in 2 of 4 delen betaald worden.

Exclusief:

 vliegticket ongeveer te koop voor 140 euro retour vanaf Eindhoven Transavia)
 diner (op laatste dag is inclusief)
Annuleringsverzekering bij ziekte of overmacht
Reisverzekering
 Taxikosten naar de locatie tussen de 25-40 euro/autohuur

rondje2.png
bottom of page