top of page
achtergrond-verloopkleur.png

Opleiding Holistische EMDR

Wat is Holistische EMDR?

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van EMDR. Maar nog niet van de Holistische EMDR. EMDR is een eenvoudige methode die vaak wordt ingezet als tool. Bij de Holistische EMDR is het meer dan dat. Je neemt de client diep mee op reis om het trauma op alle lagen te transformeren; emotioneel, fysiek en mentaal, energetisch en spiritueel. Dit gebeurt door verschillende toepassingen waarbij de afstemming met de client altijd de basishouding is. Je werkt niet alleen met het trauma dat de client kent maar ook met niet herinnerd of verdrongen trauma door bijvoorbeeld regressietechnieken. Uniek in deze opleiding is het gebruik van het vingerlabyrint om trauma op te lossen.

Je ontwikkeld door deze opleiding je competenties op een zeer breed niveau waarbij je eerst zelf een persoonlijk proces ondergaat. Zelfreflectie is een belangrijk onderdeel hiervan. Je kunt immers pas een ander helpen als je jezelf goed kent.

achtergrond-verloopkleur.png

Opbouw van de opleiding

De opleiding bestaat uit een basisdeel waarin je alle competenties ontwikkelt om aan de slag te gaan als  basis Holistisch EMDR therapeut. Je krijgt hierin begeleiding tijdens en na de opleiding van de opleider en er zijn intervisiemomenten. De basisopleiding heeft 5 lesdagen die verspreid zijn over een aantal weken en een een examendag (6de dag). In de weken tussen de lesdagen heb je oefencliënten en maak je verslagen over de gegeven sessies. De zesde dag is dus je examendag en laat je aan elkaar zien dat je de competenties beheerst van een Holistisch EMDR therapeut. De opleiding wordt ook twee keer per jaar op Ibiza gegeven. Dit is een magische ervaring! Op Ibiza krijg je 5 dagen achter elkaar les. Terug in Nederland krijg je een aantal maanden om met oefenclienten aan de slag te gaan en verslagen te maken. De zesde dag en dus je examendag vindt plaats in Nederland.

De opleiding kent ook een verdiepingsdeel (module 2). In dit deel specialiseer je je verder en word je expert als Holistische EMDR therapeut. Je krijgt verdiepingstools waarin je je verder kunt specialiseren en nog dieper gewortelde problemen kunt oplossen. Je kunt ervoor kiezen om alleen module 1 te volgen of op een moment naar keuze module 2 te gaan volgen.

Je krijgt van tevoren een online reader met achtergrondinformatie over de verschillende types trauma (type 1 en complex) en hoe dit werkt bij Holistische EMDR. Voor beide soorten behandelingen, krijg je alle protocollen zodat je eerst stap voor stap deze mooie tool kunt gaan aanleren.

Als je dit goed in de vingers hebt, ga je ook leren om vanuit de reis die ontstaat bij een behandeling, te gaan voelen waar je op dat moment het beste mee verder kunt gaan bij een client. Je krijgt eerst de theorie, daarna zie je een complete sessie gegeven door Katja en ga je de volgende dag direct zelf aan de slag om een Holistische EMDR sessie te geven en een sessie te ontvangen van een medecursist, onder begeleiding. Ik werk met kleine groepjes van maximaal 7 deelnemers, waardoor er alle tijd en ruimte is voor jou. De cursusdagen worden hieronder uitgebreid besproken. Tijdens al deze dagen leer je vanuit kijken, voelen, ervaren, leren, verbinden en vooral vertrouwen. Na de vijfdaagse, ga je thuis aan de slag met oefen cliënten. Hiervan maak je een verslag en krijg je feedback. Als jouw praktijksessies tijdens de opleiding en de verslagen zijn goed gekeurd, dan krijg je een diploma waarbij je deze prachtige tool direct kunt gaan toepassen in jouw praktijk.

Het verschil met de reguliere EMDR

* bij de reguliere EMDR wordt er alleen gewerkt met het trauma wat de client kent. Bij de holistische EMDR wordt er ook gewerkt met niet herinnerd of verdrongen trauma via verschillende regressietechnieken.

* bij de reguliere EMDR wordt er voornamelijk gewerkt met een herinnering die opgeslagen is in het hoofd als een beeld. Bij de holistische EMDR gaan wij ervan uit dat het trauma zich ook heeft opgeslagen in het lichaam, de energetische lagen, de ziel. Alle lagen worden aangeraakt en getransformeerd.

* Je meet uit (met pendel/biosensor/spiertest) aan welk trauma gewerkt mag worden. Je meet de leeftijd uit en kernwoorden van een mogelijke gebeurtenis.

Inhoud opleiding

Je krijgt theoretische kennis aangeboden over trauma die als basis dient voor het herkennen van problemen bij je toekomstige cliënten en je eigen blokkades. Daarnaast krijg je kennis over chakra’s, aura’s en vorige levens en de invloed hiervan op het gehele systeem van een persoon Je leert niet  alleen werken met een beeld of gevoel van het trauma, maar ook de overtuigingen die daarbij opgeslagen zijn worden vervangen voor gewenste overtuigingen en in het hele systeem gezet (lichaam-hoofd-hart-ziel)
* Je meet uit of er een voor of nabehandeling nodig is. De voor- en nabehandelingen maken de sessie meestal lichter, met minder verdriet en minder boosheid of spanning. Ze zorgen tevens voor een betere balans en aarding vooraf. Ook kun je hierbij andere tools die je al kent zoals bijvoorbeeld Reiki inzetten.

* De manier van behandelen (auditief, tactiel ,visueel, via geur of het vingerlabyrint) wordt aangepast op de cliënt. Bij de reguliere EMDR, wordt er meestal een koptelefoon gebruikt met de standaard piepjes die altijd dezelfde hoogte, snelheid en hardheid hebben. Bij de holistische EMDR meet je uit met welke links-rechtssignalen gewerkt mogen worden en gebruik je deze ook door elkaar. Je leert werken met:

Auditief links-rechts signaal
Bij de auditieve versie maak je gebruik van pennen klikken veraf of dichtbij of muziekinstrumenten zoals koshi’s of klankschalen. Dit doe je op gevoel wat betreft snelheid, afstand en hardheid zodat het volledig is aangepast op de cliënt.
Visueel links-rechts signaal
Bij de visuele versie voel je goed de afstand aan vanaf de ogen en pas je de snelheid en lengte aan bij de cliënt.
Tactiel links rechts signaal
Bij de tactiele manier kun je of hand op hand behandelen of voet op voet of gebruik maken van het hele lichaam. Ook hier meet je uit en voel je aan wat nodig is. Je leert verschillende technieken die passen bij de verschillende soorten trauma’s
Etherische olien als links-rechts signaal
Door het combineren van een uitgemeten essentiele olie met een gewenste overtuiging, kun je nieuwe associaties laten maken in de hersenen. Je krijgt extra informatie hoe je deze oliën kunt inzetten bij trauma en welke werking de verschillende oliën kunnen hebben op de emoties.
Het vingerlabyrint als links-rechts signaal
Het vingerlabyrint is een prachtige aanvulling als een van de nieuwste tools. Doordat de client daarbij zelf in beweging komt, kom je heel snel bij de kern en is het bijna niet mogelijk om in het hoofd te blijven. Het vingerlabyrint heeft heel veel mogelijkheden die uitgebreid behandeld gaan worden. Het houten labyrint krijg je bij deze cursus erbij.

Opleiding Holistische EMDR
Praktische informatie

 Mocht je als groepje (6 personen) therapeuten interesse hebben, dan is een andere locatie in overleg mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden

Waar, Wanneer en kosten

Surhuizum, op de spirituele communityplek van Het land van Een

3 en 4 oktober

25 oktober

14 en 15 november

Examendag 13 december


Investering


Investering
Je krijgt naast 6 dagen volle aandacht en tijd van Katja:
- online reader met alle achtergrondinformatie
- gelamineerde protocollen voor type 1 en complex trauma
- houten vingerlabyrint ter waarde van 50 euro
- voorbeeld sessie die je van tevoren online kunt bekijken
-  koffie & thee
- ontvangen van in ieder geval 2 volledige Holistische EMDR sessies
- extra tools om nog meer de verdieping in te kunnen gaan
- gedurende de opleidingsperiode feedback op al jouw gegeven sessies
- mogelijkheid om tijdens en na de opleiding tot een half jaar daarna telefonisch of via de mail jouw vragen te stellen

Investering: 1750 euro exclusief btw

De opleiding kan in 1, 2 of 4 delen betaald worden. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Een overnachting (zonder ontbijt) in een van de pippowagens kost tijdens de cursus:

- Als je alleen op de kamer wilt overnachten 70 euro per nacht

- Als je het niet erg vindt om een pipowagen met 2 eenpersoonsbedden te delen 35 euro per nacht

- Als je een eigen tent en slaapspullen meeneemt 10 euro per nacht


rondje2.png
bottom of page