achtergrond-verloopkleur.png

Cursus Holistische EMDR Ibiza 2021

Deze cursus biedt vele extra's in vergelijking met de cursus Holistische EMDR in Nederland. 

achtergrond-verloopkleur.png

CURSUS HOLISTISCHE EMDR op IBIZA – in 4 dagen.

Voor therapeuten en andere (energetische) zorgverleners.

Locatie en data:

21 en 22 oktober en 23 mei 2021 lesdag 1, 2 en 3

De  4e  lesdag is in overleg in Nederland of Ibiza (beide mogelijk) Datum wordt in overleg geprikt
Op Ibiza, Santa Gertrudes

Tijden: van 10.00 – 17:00 uur, de eindtijd kan wat afwijken afhankelijk van de duur van de behandeling die je geeft of ontvangt.
Investering: € 888,- ex BTW.
Betaling in 2 termijnen is mogelijk

Aanmelding: via vonk.katja@hotmail.com 

Doelgroep Voor therapeuten en andere (energetische) zorgverleners. We werken in een groep met maximaal 8 cursisten zodat je veel individuele begeleiding krijgt. We gaan ervan uit dat je al ervaring hebt in het begeleiden van cliënten. Voor de definitieve inschrijving hebben wij een telefonische intake om af te stemmen of deze cursus bij jou past.
Inhoudelijk

In deze vier dagen leer je professioneel en deskundig werken met verschillende trauma protocollen die je breed kunt inzetten bij zowel kinderen en volwassenen. Je krijgt individuele begeleiding en praktijkgerichte ondersteuning. Je ondergaat zelf een of meerdere Holistische EMDR sessies. Vooraf ontvang je een informatieboekje waarin de theorie staat uitgelegd. Deze lees je van tevoren door waarbij er tijdens de cursus ruimte is om vragen te stellen. We nemen ruim de tijd voor de cursus en zorgen ervoor dat er voldoende tijd is voor ontspanning. Daarnaast gaat Sandra ons meenemen in de kundalini yoga, waardoor je nog beter in jouw lichaam zit. Hierdoor zul je merken dat je energetisch nog beter kunt geven en ontvangen, waardoor je versneld in transformatie zult gaan tijdens deze dagen.

Dag 1
Openingsceremonie
Sharing
Uitleg Holistische EMDR trauma type I

Verwen Lunch

yoga
Uitwisselen, observeren of ontvangen van een EMDR sessie
De avond is vrij, zodat je in de natuur of de villa kunt bijkomen
Overnachting in een luxe villa

Dag 2

Ontbijt
yoga
Uitwisselen, observeren of ontvangen van een EMDR sessie
Sharing
Verwen Lunch
Uitwisselen, observeren of ontvangen van een EMDR sessie

Sharing

Afsluiting met meditatie

De avond is vrij

Overnachting in een luxe villa

Dag 3

Ontbijt

Celebration!
We plannen deze dag een fijne behandeling in naar keuze, zoals:
Meridian Energetics, (Sound) healing. AromaTouch behandeling met essentiële oliën

De rest van de dag kun je vrij besteden of nog extra uitwisselen met mede-cursisten

Afsluitingsceremonie

Dag 4

Deze dag is afhankelijk van wat jij wilt, in Nederland (Stavoren) of op Ibiza. We prikken met elkaar een datum. Voordat deze dag plaatsvindt, heb je minimaal 3 oefenclienten behandeld en daarvan een verslag ingeleverd.

Sharing waarbij we ervaringen uitwisselen over de gegeven EMDR

Uitleg protocol Holistische EMDR complex trauma

Uitleg protocol kinderen en dieren
Verwen Lunch

Uitwisselen, observeren of ontvangen van een Holistische EMDR sessie
Pauze

Uitwisselen, observeren of ontvangen van een Holistische EMDR sessie

Oefensessies. Tijdens de eerste drie cursusdagen, geef je minimaal twee oefensessies waarbij je begeleiding krijgt. Daarnaast geef je zelf nog minimaal 3 oefensessies aan cliënten. Hiervan maak je een verslag waar je feedback op krijgt.

Wat is EMDR?
EMDR (Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing) is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. Met een enkele EMDR-sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten, of een continue psychische druk blijft geven, zoals mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, of de diagnose van een ernstige ziekte. Ook bij pesten of angsten werkt het zeer goed. EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan.  Wetenschappers zijn er nog niet geheel achter hoe het mogelijk is dat deze eenvoudige techniek dit kan bereiken, maar de ervaringen zijn dermate goed, dat psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners de EMDR-techniek standaard toepassen vanwege het bijzonder snelle en blijvende resultaat.

Holistische EMDR

Bij de holistische EMDR werken we met het lichaam. De holistische EMDR heeft een brede reikwijdte in heling en behandeling. Je werkt niet alleen met de nare beelden maar ook met de opgeslagen ongewenste overtuigingen die omgezet mogen worden naar gewenste overtuigingen. Ook speelt de ademhaling en de plaats in het lichaam waar het trauma ligt opgeslagen, een belangrijke rol tijdens de sessie. Daarnaast meet je uit met welk trauma gewerkt mag worden, soms is dit een ander (vaak verdrongen of niet herinnerd) trauma dan waar de cliënt mee komt. Je meet de leeftijd(en) en gebeurtenissen uit a.d.h.v een lijst (of als je zelf al beelden ziet, kun je deze nog na meten met de pendel)
Daarnaast meet je uit met welk links-rechts signaal gewerkt mag worden. Tactiel (hand op hand of voet op voet), visueel (volgen van 2 vingers) of auditief (luisteren naar pennen klikken in de aura of met verschillende muziekinstrumenten zoals een drum, koshi’s of klankschalen)

Zowel eenmalig trauma als meervoudig trauma kan met Holistische EMDR succesvol worden behandeld, ook door zorgverleners zonder psychologische achtergrond.

Voor het uitmeten aan welk trauma en op welke leeftijd gewerkt mag worden, gebruiken we een pendel of biosensor. Mocht je hier nog geen ervaring mee hebben, dan zou je deze aan kunnen schaffen en kan ik je via skype leren hoe je hiermee werkt. Hiervoor vraag ik wel een extra vergoeding van 30 euro. Het is voor aanvang van de cursus wel noodzakelijk dat je hiermee overweg kunt en ervaring mee hebt. Ik heb eventueel een biosensor of pendel te leen. In veel spirituele winkels zijn ze te koop, probeer er een paar uit om te voelen welke prettig is voor jou.

Mocht je nog vragen hebben over de EMDR cursus dan kun je contact met mij opnemen via de mail vonk.katja@hotmail.com en organiseren we een bel moment waarop je je vragen stelt.

Tickets
Tussen de 100-120 euro kun je een retourticket kopen. Uiteraard wil ik je helpen om deze aan te schaffen.
In overleg kun je langer van tevoren of na afloop overnachten in de villaCursus Holistische EMDR Ibiza 2021
Praktische informatie
Waar, Wanneer en kosten

888 euro

rondje2.png