achtergrond-verloopkleur.png

Cursus Holistische EMDR Ibiza

Deze cursus biedt vele extra's in vergelijking met de cursus Holistische EMDR in Nederland. 

achtergrond-verloopkleur.png

CURSUS HOLISTISCHE EMDR op IBIZA – in 4 dagen.

Voor therapeuten en andere (energetische) zorgverleners.

Locatie en data:

21 en 22 oktober en 23 oktober lesdag 1, 2 en 3

November/december  4e  lesdag, in overleg in Nederland of Ibiza (beide mogelijk) Datum wordt in overleg geprikt
Op Ibiza, Santa Gertrudes

Tijden: van 10.00 – 17:00 uur, de eindtijd kan wat afwijken afhankelijk van de duur van de behandeling die je geeft of ontvangt.
Investering: € 777,- ex BTW.
Betaling in 2 termijnen is mogelijk

Aanmelding: via vonk.katja@hotmail.com of sborg83@gmail.com

Doelgroep Voor therapeuten en andere (energetische) zorgverleners. We werken in een groep met maximaal 8 cursisten zodat je veel individuele begeleiding krijgt. We gaan ervan uit dat je al ervaring hebt in het begeleiden van cliënten. Voor de definitieve inschrijving hebben wij een telefonische intake om af te stemmen of deze cursus bij jou past.
Inhoudelijk

In deze vier dagen leer je professioneel en deskundig werken met verschillende trauma protocollen die je breed kunt inzetten bij zowel kinderen en volwassenen. Je krijgt individuele begeleiding en praktijkgerichte ondersteuning. Je ondergaat zelf een of meerdere Holistische EMDR sessies. Vooraf ontvang je een informatieboekje waarin de theorie staat uitgelegd. Deze lees je van tevoren door waarbij er tijdens de cursus ruimte is om vragen te stellen. We nemen ruim de tijd voor de cursus en zorgen ervoor dat er voldoende tijd is voor ontspanning. Daarnaast gaat Sandra ons meenemen in de kundalini yoga, waardoor je nog beter in jouw lichaam zit. Hierdoor zul je merken dat je energetisch nog beter kunt geven en ontvangen, waardoor je versneld in transformatie zult gaan tijdens deze dagen.

Dag 1
Openingsceremonie
Sharing
Uitleg Holistische EMDR trauma type I

Verwen Lunch

Kundaliniyoga
Uitwisselen, observeren of ontvangen van een EMDR sessie
De avond is vrij, zodat je in de natuur of de villa kunt bijkomen
Overnachting in een luxe villa

Dag 2

Ontbijt
Kundaliniyoga
Uitwisselen, observeren of ontvangen van een EMDR sessie
Sharing
Verwen Lunch
Uitwisselen, observeren of ontvangen van een EMDR sessie

Sharing

Afsluiting met meditatie

De avond is vrij

Overnachting in een luxe villa

Dag 3

Ontbijt

Celebration!
We plannen deze dag een fijne behandeling in naar keuze, gegeven door Sandra of Katja zoals:
Meridian Energetics, (Sound) healing. AromaTouch behandeling met essentiële oliën, healing van de baarmoeder

De rest van de dag kun je vrij besteden.

Afsluitingsceremonie

Dag 4

Deze dag is afhankelijk van wat jij wilt, in Nederland (Stavoren) of op Ibiza in November/begin december. We prikken met elkaar een datum

Sharing waarbij we ervaringen uitwisselen over de gegeven EMDR

Uitleg protocol Holistische EMDR complex trauma

Uitleg protocol kinderen en dieren
Verwen Lunch

Uitwisselen, observeren of ontvangen van een Holistische EMDR sessie
Pauze

Uitwisselen, observeren of ontvangen van een Holistische EMDR sessie

Oefensessies. Tijdens de eerste drie cursusdagen, geef je minimaal twee oefensessies waarbij je begeleiding krijgt. Daarnaast geef je zelf nog minimaal 2 oefensessies aan cliënten. Hiervan maak je een verslag waar je feedback op krijgt.

Wat is EMDR?
EMDR (Eye Movement, Desensitisation and Reprocessing) is een zeer effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken, een schokkende of diep teleurstellende ervaring die in het gevoel een nadrukkelijke rol blijft spelen. Met een enkele EMDR-sessie kan worden bereikt wat anders jarenlange verwerking kan kosten, of een continue psychische druk blijft geven, zoals mishandeling, een overval, een tragisch ongeval, of de diagnose van een ernstige ziekte. Ook bij pesten of angsten werkt het zeer goed. EMDR ontsluit een bevriezing tussen verstand en gevoel, die ontstond op het moment dat een te schokkende gebeurtenis zowel het verstand als het hart deed stilstaan.  Wetenschappers zijn er nog niet geheel achter hoe het mogelijk is dat deze eenvoudige techniek dit kan bereiken, maar de ervaringen zijn dermate goed, dat psychologen, ziekenhuizen en andere zorgverleners de EMDR-techniek standaard toepassen vanwege het bijzonder snelle en blijvende resultaat.

Holistische EMDR

Bij de holistische EMDR werken we met het lichaam. De holistische EMDR heeft een brede reikwijdte in heling en behandeling. Je werkt niet alleen met de nare beelden maar ook met de opgeslagen ongewenste overtuigingen die omgezet mogen worden naar gewenste overtuigingen. Ook speelt de ademhaling en de plaats in het lichaam waar het trauma ligt opgeslagen, een belangrijke rol tijdens de sessie. Daarnaast meet je uit met welk trauma gewerkt mag worden, soms is dit een ander (vaak verdrongen of niet herinnerd) trauma dan waar de cliënt mee komt. Je meet de leeftijd(en) en gebeurtenissen uit a.d.h.v een lijst (of als je zelf al beelden ziet, kun je deze nog na meten met de pendel)
Daarnaast meet je uit met welk links-rechts signaal gewerkt mag worden. Tactiel (hand op hand of voet op voet), visueel (volgen van 2 vingers) of auditief (luisteren naar pennen klikken in de aura of met verschillende muziekinstrumenten zoals een drum, koshi’s of klankschalen)

Zowel eenmalig trauma als meervoudig trauma kan met Holistische EMDR succesvol worden behandeld, ook door zorgverleners zonder psychologische achtergrond.

Voor het uitmeten aan welk trauma en op welke leeftijd gewerkt mag worden, gebruiken we een pendel of biosensor. Mocht je hier nog geen ervaring mee hebben, dan zou je deze aan kunnen schaffen en kan ik je via skype leren hoe je hiermee werkt. Hiervoor vraag ik wel een extra vergoeding van 30 euro. Het is voor aanvang van de cursus wel noodzakelijk dat je hiermee overweg kunt en ervaring mee hebt. Ik heb eventueel een biosensor of pendel te leen. In veel spirituele winkels zijn ze te koop, probeer er een paar uit om te voelen welke prettig is voor jou.

Mocht je nog vragen hebben over de EMDR cursus dan kun je contact met mij opnemen via de mail vonk.katja@hotmail.com en organiseren we een bel moment waarop je je vragen stelt.

Tickets
20 oktober heen 9:30 aankomst 12:00 voor 22 euro
24 oktober terug 6:40 aankomst 9:00 voor 94 euro
In overleg kun je langer van tevoren of na afloop overnachten in de villa

Wie zijn wij?

Mijn naam is Sandra Borg, geboren en getogen Groningse, maar nu woonachtig op het magische eiland Ibiza. Hier woon ik in een prachtige healing community, op een berg midden in de natuur. Mijn visie: waar ik in geloof en waar ik voor sta is dat echt alle wijsheid in ons besloten ligt en alles met elkaar is verbonden tot op diep niveau.
Het is mijn gift om vrouwen weer te verbinden met deze wijsheid. Dat doe ik o.a. door Kundalini Yoga, healing van de baarmoeder en ceremoniewerk.

Mijn naam is Katja Vonk. Ik werk in Friesland in mijn eigen praktijk in onze eigen parkachtige Healing Garden. In mijn praktijk De Vonkeling werk ik als energetisch therapeut, Meridian Energetics Practitioner en holistisch EMDR therapeut. Het lichaamsgericht werken met de ademhaling is het uitgangspunt. Ik behandel mensen met veel uiteenlopende klachten zoals burn-out, depressie, angsten, trauma’s of lichamelijke klachten. Ik werk zowel met volwassenen als met (HSP) kinderen. Het (her)ontdekken van iemands eigen kracht en helend vermogen is mijn uitgangspunt, iedereen heeft dit in zich!. Bij de sessies gebruik ik ter ondersteuning kristallen en edelstenen, verschillende muziekinstrumenten en de essentiële oliën van DoTerra. Zie voor meer informatie www.devonkeling.nl

Praktische informatie
Waar, Wanneer en kosten

777 euro

rondje2.png