Cursus EMDR

Het verschil met de reguliere EMDR

* Je meet uit (met pendel/biosensor)aan welk trauma gewerkt mag worden. Je meet de leeftijd(en) uit en de gebeurtenis. Soms is het een niet herinnerd of verdrongen trauma en mag dit eerst verwerkt worden.

* Er wordt niet alleen gewerkt met een beeld van het trauma, maar ook de overtuigingen die daarbij opgeslagen zijn worden vervangen voor gewenste overtuigingen

* Je meet uit of er een voor of nabehandeling nodig is. De voor- en nabehandelingen maken de sessie meestal lichter, met minder verdriet en minder boosheid of spanning. Ze zorgen tevens voor een betere balans en aarding vooraf en stabiliseren de aanpassingen in de aura die het gevolg zijn van de EMDR sessie. Dit alles voorkomt het fenomeen van onprettige nawerking van EMDR. Mensen kunnen in een diep dal vallen, als aura en chakra’s en hersenfuncties, die al die jaren in een soort ‘pijnkramp’ zaten, niet na de sessie de nodige nazorg krijgen. Het is een grote pré van de werkwijze van Holistische EMDR dat deze nazorg kan worden gegeven.

* De manier van behandelen (auditief, tactiel of visueel) wordt aangepast op de cliënt. Bij de reguliere EMDR, wordt er meestal een koptelefoon gebruikt met de standaard piepjes die altijd dezelfde hoogte, snelheid en hardheid hebben. Bij de holistische EMDR maak je bij de auditieve versie gebruik van pennen klikken. Dit doe je op gevoel wat betreft snelheid, afstand en hardheid zodat het volledig is aangepast op de cliënt. Bij de visuele versie voel je goed de afstand aan vanaf de ogen en pas je de snelheid aan op de cliënt. Bij de tactiele manier kun je of hand op hand behandelen of voet op voet. Ook hier meet je uit en voel je aan wat nodig is.

Over De Vonkeling Katja Vonk werkt in haar eigen praktijk als energetisch therapeut en EMDR therapeut. Zij behandelt volwassenen en heeft na 20 jaar ervaring voor de klas zich gespecialiseerd in (HSP) kinderen.

​© devonkeling.com