top of page
achtergrond-verloopkleur.png

Centrum De Vonkeling

Loopt uw kind vast, thuis en/of op school en kunt u geen passende hulp vinden? Of volgt uw kind al ergens therapie, maar lukt het nu niet om naar school te gaan en bent u op zoek naar een plek waar uw kind meer ondersteuning krijgt? Of is er een lange wachtlijst en heeft uw kind NU intensieve begeleiding nodig?

Centrum De Vonkeling biedt een inspirerende plek waarbij kinderen gaan leren om hun eigen kracht te (her) ontdekken. Vanuit rust en ruimte in een prachtige tuin op zoek gaan naar wat jij nodig hebt. Geen uurtje therapie, maar een hele dag hier zijn of soms meerdere dagen, waardoor er echte stappen gemaakt kunnen worden. Afwisseling tussen spelen, meditatie, creatief bezig zijn en behandeling. Veel verschillende behandelvormen waaronder Holistische EMDR worden aangeboden. Helemaal afgestemd op jou. Daarnaast kan er als het nodig is, tijd worden besteed aan schoolwerk waarin goede begeleiding gegeven kan worden door Katja, die 20 jaar voor de klas heeft gestaan.

Deze plek aan het IJsselmeer in een fantastische tuin, met verschillende inzetbare therapeuten en coaches kan het verschil gaan maken voor uw kind. Mocht u meer willen weten, neem dan gerust contact op zodat wij samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. In overleg met het gebiedsteam is het mogelijk om een PGB aan te vragen. Wij kunnen u hierbij helpen om de aanvraag op papier te zetten.

JBF_7791.jpg
achtergrond-verloopkleur.png
achtergrond-verloopkleur.png
Image by Chander Mohan
Praktische informatie

Als u na het lezen van deze informatie denkt en voelt dat wij uw kind kunnen gaan begeleiden, dan kunt u een afspraak maken om langs te komen voor een gesprek. We bespreken dan waar uw kind tegenaan loopt en hoe wij dit kunnen gaan begeleiden. De vergoeding voor een verblijf bij Centrum De Vonkeling kan mogelijk via een PGB geregeld worden. Hoe dit in zijn werk gaat en wat u daarvoor nodig heeft, kan door ons uitgelegd worden.

Wij werken in kleine groepjes met maximaal 4 kinderen per dag. Bij 4 kinderen zullen er 2 begeleiders aanwezig zijn, waaronder 1 therapeut.

De dag start om 9:00 uur en eindigt om 14:00 uur. De kinderen worden zelf gehaald en gebracht. Soms is het mogelijk om het vervoer via de gemeente en het PGB te regelen. Dit is per gemeente verschillend. Stavoren heeft een treinstation, en is hierdoor redelijk goed bereikbaar.

Welkom
Voordat je echt start bij Centrum De Vonkeling, hebben wij een gesprek gehad met jou en met jouw ouders. Zodat wij precies weten waar je aan wilt werken, wat goed is om over jou te weten en welke afspraken we met elkaar kunnen maken. Je hebt de tuin en alle dieren ontmoet (Borre de hond, onze katten Ayla en Kwoezel, en de kippen). En je hebt de ruimte waar je aan de slag gaat, gezien. Door het gesprek hebben we een plan gemaakt met doelen waar je aan gaat werken. Deze doelen zijn het startpunt van de dag en bespreken we regelmatig met jou en je ouders. Ook weten we wat je fijn vindt om te doen en als daar iets speciaals voor geregeld moet worden, dan gaan we daar ons best voor doen!

achtergrond-verloopkleur.png
Image by Taisiia Shestopal
Hoe ziet een dag eruit?

Als je een dag bij Centrum De Vonkeling bent, starten we met aankomen. Door middel van meditatie, voel je jouw lichaam en leer je voelen wat je nodig hebt. Zit mijn hoofd vol, en hoe maak ik deze leeg, heb ik spanning in mijn lichaam en hoe is deze ontstaan, hoe kan ik sowieso mijn lichaam voelen zijn onderwerpen die langs komen. Als je dit nog nooit gedaan hebt, kan dat best even ongemakkelijk voelen. Maar onze ervaring leert, dat dit snel went en een heel fijne start van de dag is.

Na de meditatie is het tijd voor een kopje thee en bespreken we in de groep aan welke doelen jij vandaag gaat werken en wat je daarvoor nodig hebt. Uiteraard gebeurt dit op het niveau van het kind. We geven het moment van de dag een cijfer of kleur en benoemen hoeveel spanning en ontspanning jij voelt. Het bespreken met andere kinderen kan heel fijn zijn. Als dit (nog niet) veilig genoeg voelt, dan bouwen wij dit rustig op.

Daarna gaan we aan de slag. Het kan zijn dat je een creatieve opdracht gaat doen, een individuele behandeling krijgt of in de natuur aan het werk gaat. Het kan een exposure opdracht zijn, waarin je juist de dingen doet die je eigenlijk best spannend vindt, om te gaan ervaren of jouw doemscenario klopt met de werkelijkheid. Dit doe je om jezelf beter te leren kennen en de dingen waar je tegenaan loopt te gaan herkennen en daarvoor oplossingen te zoeken. Juist door af te wisselen in activiteiten kun je op verschillende manieren leren en ontdekken.

Na deze activiteit is het tijd voor de lunch. In sommige seizoenen kunnen we wat lekkers uit de groentetuin plukken en eten. De maaltijden zijn zoveel mogelijk gezond en zoveel mogelijk afgestemd op wat jij graag eet.

Na de lunch is het tijd voor een tweede activiteit of je gaat verder met waar je in de ochtend mee bent gestart. We sluiten daarna de dag gezamenlijk af met een korte meditatie, een evaluatie op jouw gestelde doelen waarbij dit bijgesteld of aangevuld wordt en je geeft de dag een cijfer. Dit bewaren wij allemaal in jouw portfolio, zodat je een mooi overzicht krijgt in alle stapjes die je hier maakt. Als je opgehaald wordt door een van je ouders, is er altijd een moment waarop je kunt laten zien waar je mee bezig bent geweest, als je dit zelf prettig vindt.

Praktische informatie
Hoe ziet een dag eruit?
bottom of page